sunnuntai 1. toukokuuta 2016

kalalokkien kattopesintä 2016

kalalokkien kattopesintä Lauttasaaressa Itälahdenkadulla 2016


22.6.2016

Tänään näin Wanhan herran katolla kaksi poikuetta, toisessa 3 poikasta ja toisessa näin kaksi, kolmas saattoi olla piilossa näkymättömissä.
Autokatoksella pesineen parin poikaset tippuivat jo kauan sitten viereisen talon pihalle. Yksi niistä katosi tiettävästi. Kaksi oli tänään pusikoissa piileskelemässä. Kovasti ovat kasvaneet.  

kovasti ovat kalalokin poikaset kasvaneet

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.6.2016

Katon kalalokkipareista punaisella merkityn pesän poikaset kuoriutuivat seuraavana ja ne olivat 4.6. maassa  nurmikolla ja läheisen pensaan alla piilossa. Viimeisenä kuoriutuivat vihreällä merkityn pesän poikaset ja ne kaikki kolme olivat katolla nurkassa. Ensimmäisenä kuoriutuneet poikaset olivat varmaankin katolla edelleen, vaan en voinut niitä nähdä huonon näkyvyyden takia.  Kaikki kolme paria saivat jokainen kolme poikasta.
kalalokin poikanen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.5.2016

Ensimmäiset kalalokin poikaset ovat kuoriutuneet Wanhan herran katolla Itälahdenkadulla. Kolme pientä taaperoa. Pesä merkitty alempana olevassa kuvassa keltaisella ympyrällä. Kalalokkien pesiä taitaa olla lähitalojen katoilla muitakin, vaan katot ovat niin korkealla, että niihin ei näe mistään menemättä katoille.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.5.2016

Kolmessa pesässä haudotaan ja kaikki on hyvin. Häirintää katolla ei ole havaittu. Oli lämmin päivä ja aurinko paahtoi suoraan yhden kalalokin pesään ja sillä täytyi olla tukalat oltavat. Se oli koko ajan suu auki.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.5.2016

Katolle on ilmestynyt kolmas kalalokkipariskunta pesimään parhaimmalle paikalle nurkkaan, joka on merkitty vihreällä ympyrällä. Lokkien häirintää ei ole havaittu tänä keväänä. Oletan, että rengastetun lokin pesä on autotallin reunalla. On se kaukaa lentänyt. 1539 km rengastuspaikalta Hollannista! On ihan mahdollista, että lokki viettää Hollannissa talvet. On se aika ihmeellistä, että se osaa tulla joka kevät täsmälleen samaan paikkaan. Olen nähnyt tuon valkoisella rengastetun lokin jo viime vuonna ja toissa vuonna.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.5.2016

Katolla haudotaan kahdessa pesässä. Toinen on keltaisen ympyrän kohdassa ja toinen punaisella merkitty on autotallin katon reunalla.
Kuvan rengastettu kalalokki on rengastettu vuonna 2010 Hollannissa 1539 km päässä. Näin kyseisen lokin viime vuonna ja toissa vuonna. Tänä vuonna odotin sitä ja tänään sain siitä hyviä kuvia, joista rengas näkyy. Todennäköisesti se on joku tuolla katolla pesivistä, en vielä tiedä mikä niistä. On ihan mahdollista, jopa todennäköitä, että sinne tulee vielä joku pari pesimään.  Kalalokki hautoo 24-28 vrk.

                                                               kaunis rengastettu kalalokki

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.4.2016

Näen kaksi paria kalalokkeja katolla. Toinen pari näyttää jo hautovan kummallisen hökötyksen edessä lähellä katon länsireunaa. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------15.4.2016

Kaksi kalalokkia paritteli ravintola Wanhan Herran katolla ja toinen pari oli somasti vierekkäin autotallin katolla. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauttasaari Itälahdenkadun kattopesintä 8.4.2016

Kaksi paria kalalokkeja on saapunut Itälahdenkadulle ravintola Wanhan Herran katolle, mutta pesänrakennusta ei vielä ole.
                      
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuoden 2015 kalalokkien pesintäseurantaa Itälahdenkadulla ravintola Wanhan Herran katolla. Silloin oli katolla alussa häirintää, mutta lopulta kalalokeille annettiin pesintärauha. Täältä linkistä voit lukea viime vuoden tilanteen.
http://marjalintu.blogspot.fi/2015/04/kalalokkien-kattopesinta-lauttasaaressa.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------